UNGER

System UNGER har varit, och är fortfarande, dominerande inom industriell och småskalig charktillverkning. UNGER-kvarnsatserna med 5-delar, dvs. 2 knivar och 3 hålskivor, är också vanliga i butikernas charkavdelningar. Maskiner med UNGER-kvarnsatser som vi ofta stöter på kommer från tillverkare som MAINCA, KT, MADO, Wexiö, Bankeryd, KILIA, K+G Wetter, Risco mfl.

På bilden syns en 5-delars kvarnsats som består av 0-skiva (3 "njurformade" hål), 2 st 4-bladiga knivar , 13 mm hålskiva och slutskiva som vanligtvis har hål från 1,5 upp till 7,8 mm.

I mindre köttkvarnar och för speciealla ändamål gå det att använda en 3-delars UNGER sats. Den består då av 0-skiva, kvarnkniv och slutskiva.

För att hålla kvarnsatsen på plats krävs också en distansring som fyller ut utrymmet mellan slutskivan och kvarnhusmuttern.

Mått på hålskiva UNGER R-70
Mått på hålskiva C-106.
Mått på hålskiva UNGER H-82
Mått på kvarnskivor D-114
Mått på hålskiva UNGER A-90
Mått på kvarnskiva E-130
Mått på hålskiva UNGER B-98
Mått på kvarnskiva F-150.
Mått på kvarnskivor G-160