System UNGER! Klicka här! Standardkvarnsats system UNGER med 5 delar

UNGER

System UNGER har varit, och är fortfarande, dominerande inom industriell och småskalig charktillverkning. UNGER-kvarnsatserna med 5-delar, dvs. 2 knivar och 3 hålskivor, är också vanliga i butikernas charkavdelningar. Maskiner med UNGER-kvarnsatser som vi ofta stöter på kommer från tillverkare som MAINCA, KT, MADO, Wexiö, Bankeryd, KILIA, K+G Wetter, Risco mfl.

På bilden syns en 5-delars kvarnsats som består av 0-skiva (3 "njurformade" hål), 2 st 4-bladiga knivar , 13 mm hålskiva och slutskiva som vanligtvis har hål från 1,5 upp till 7,8 mm.

I mindre köttkvarnar och för speciealla ändamål gå det att använda en 3-delars UNGER sats. Den består då av 0-skiva, kvarnkniv och slutskiva.

För att hålla kvarnsatsen på plats krävs också en distansring som fyller ut utrymmet mellan slutskivan och kvarnhusmuttern.

KLICKA PÅ BILDEN!

Klicka här! Kvarnsats ENTERPRISE

ENTERPRISE

Kvarnsatserna av typ ENTERPRISE är vanliga inom restaurang och storkök. Utomlands, med undantag för tyskland, förekommer ENTERPRISE även i industrimaskiner och i självmatande kvarnar i stormarknadernas charavdelningar. Det är enkelheten som talar mest för denna typen av kvarnsats. Det faktum att många väljer att mala köttfärsen i två steg med ett blandningsmoment i mellan, gör systemet funktionellt.

Kvarnsatsen består av en enkelsidig kvarnkniv och en hålskiva med hål från 2 - 7,8 mm (större hål finns, men kräver extra skyddsutrustning på kvarnen).

Vanligtvis behövs ingen distansring.

KLICKA PÅ BILDEN!